Φαγητό στο γραφείο – Εύκολη και νόστιμη υπόθεση

Φαγητό στο γραφείο – Εύκολη και νόστιμη υπόθεση

Είστε στο γραφείο το μεσημέρι. Πλησιάζει η ώρα που τρώτε το μεσημεριανό σας.  Σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να φάτε. Θέλετε κάτι χορταστικό, σχετικά υγιεινό και φυσικά ελαφρύ για να μην σας προκαλέσει υπνηλία, μιας και θα χρειαστεί να συνεχίσετε τη δουλειά σας.

Καλή η τυρόπιτα και το τοστ αλλά δεν είναι λύσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε σε καθημερινή βάση. Γι αυτό το λόγο το τάπερ στη δουλειά, έχει κάνει ένα δυναμικό comeback. Το φαγητό από το σπίτι είναι μια υγιεινή και σίγουρα πιο οικονομική λύση. Καλό το delιvery, αλλά σε καθημερινή βάση θα ροκανίσει το μισθό σας με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές εύκολες συνταγές για να σας λύσουμε λίγο τα χέρια και τέλος θα σας παρουσιάσουμε και κάποιους κανόνες savoir vivre, για να πάρετε τον τίτλο του/της πιο διακριτικού/ης στη δουλειά σας.

Ρεβυθοσαλάτα με πέστο λιαστής τομάτας

Πολύ υγιεινό, αρωματικό και οικονομικό πιάτο.  Η αλήθεια είναι ότι θα σας πάρει λίγο χρόνο μιας και θα χρειαστεί να μουλιάσετε τα ρεθύθια από το προηγούμενο βράδυ. Το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει. Προσθέστε μερικά αρωματικά, πέστο λιαστής τομάτας, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και αμέσως έχετε ένα απίστευτα γευστικό πιάτο. Μιας και μιλάμε για φαγητό στο γραφείο, καλό θα ήταν το φρέσκο κρεμμυδάκι να μην το προσθέσετε για να μην σας αποφεύγει το μισό γραφείο.

Fusilli au gratin

Τα ζυμαρικά δίνουν ενέργεια και συνδυάζονται με πολλές άλλες τροφές και υλικά. Προτείνουμε λοιπόν για το επόμενο τάπερ στο γραφείο μια συνταγή που θα λατρέψετε. Εύκολη και λαχταριστή, γίνεται στο φούρνο ενώ το άρωμα των λιωμένων τυριών, τα μυρωδικά και η σάλτσα, θα σπάσουν τη μύτη όποιου περάσει από δίπλα σας. Αν θέλετε να ένα πιο ελαφρύ πιάτο μειώστε την ποσότητα του μπέικον και της κρέμας γάλακτος. Αυτό το πιάτο φυσικά είναι τέλειο και για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα χαλαρό κάλεσμα ανάμεσα σε φίλους.

 

 

Μπουτάκια κοτόπουλου στο grill

Ελαφριά πρόταση και εύκολη. Δεν χρειάζεστε πολλά. Όπως και με τα μπριζολάκια, αφήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου να μαριναριστούν όσο είστε στη δουλειά και όταν γυρίσετε, ψήστε τα στο grill για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν, βάλτε τα στο ψυγείο και το τάπερ της επόμενης μέρας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο. Μπορείτε να συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα ή λίγο άγριο ρύζι.

Μερικά tips savoir vivre (αν δεν έχετε κουζίνα και είστε υποχρεωμένοι να τρώτε στο γραφείο σας)!

  • Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Όταν λοιπόν τελειώσετε το φαγητό σας, καλό είναι να μαζέψετε τα μαχαιροπήρουνα, το πιάτο ή το μπολ και να καθαρίσετε το γραφείο σας, σε περίπτωση που το έχετε λερώσει με ψίχουλα ή έχει πέσει λίγη σάλτσα στο keyboard.
  • Όπως προαναφέραμε το φαγητό στο γραφείο χρειάζεται να είναι και αυτό λίγο διακριτικό. Καλό είναι να αποφεύγετε τροφές όπως είναι το μπρόκολο, τα ψάρια ή αυτές που περιέχουν πολύ σκόρδο (δεν πιστεύουμε ότι τα τυλιχτά με το γύρο και το τζατζικάκι είναι ότι καλύτερο).
  • Σχολιάζετε το φαγητό των άλλων; Τί είναι αυτό, γιατί είναι έτσι, και πόσο είναι; Καλύτερα να το ελαττώσετε. Βέβαια η πρώτη ερώτηση που κάνουμε σε κάποιον όταν τον δούμε με τάπερ είναι να τον ρωτήσουμε τι τρώει. Αν είναι κάτι που μας αρέσει (π.χ. μουσακάς), ε θα λάμψει λίγο τα μάτι μας, κυρίως αν εμείς έχουμε μπάμιες.
  • Ο χρόνος του μεσημεριανού καλό είναι να μην ξεπερνάει το μισάωρο και φυσικά, το μεσημεριανό στο γραφείο δεν είναι μεσημεριανό στο σπίτι. Δηλαδή να διαβάζετε την εφημερίδα σας την ώρα που τρώτε δεν είναι και ότι καλύτερο.