Κοτόπουλο με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ

4 Μπούτια κοτόπουλο

1kg Αγκινάρες  (καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα)

20g Ζωμός Λαχανικών Cook at Home

100ml Ελαιόλαδο

2 Ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα

3-4 Καρότα σε φέτες

1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

10 Μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα

50ml Νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και το αποσύρουμε σε πιατέλα. Στη ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις αγκινάρες, τα καρότα και τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά να απελευθερώσουν τα αρώματα και τη γεύση τους. Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα,  καρυκεύουμε με το ζωμό και προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται.

Ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.

Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε γάστρα για 35 – 40 λεπτά.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά