Πως μπορώ να συνδυάσω σωστά τα αρωματικά βότανα με φαγητό μου;

Τα βότανα στη μαγειρική, κυρίως αν είναι φρέσκα, δίνουν ένταση και άρωμα. Διαβάστε με ποιες πρώτες ύλες και πιάτα συνδυάζονται καλύτερα, για λαχταριστό αποτέλεσμα.

Δενδρολίβανο: Το δενδρολίβανο έχει χαρακτηριστική γεύση και έντονο άρωμα. Αυτό το θαμνώδες φυτό ταιριάζει πολύ ωραία με αρνάκι, με πατάτες και χοιρινό που μαγειρεύονται  στο φούρνο αλλά και στην παρασκευή σαλτσών όπως είναι το σαβόρο που είναι ωραίο συνοδευτικό για ψάρι.

Ρίγανη: Θεωρείται το πιο διάσημο αρωματικό της ελληνικής κουζίνας και μπαίνει σχεδόν παντού. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε λαδερά, σε κρέας που ψήνεται στη σχάρα ή στη σούβλα, σε μαρινάτες  και φυσικά στην κλασική χωριάτικη σαλάτα. Η χρήση της θέλει λίγη προσοχή, καθώς σε μεγάλες ποσότητες πικρίζει γευστικά και είναι πολύ πιθανό να σας χαλάσει το αποτέλεσμα.

Θυμάρι:  Το θυμάρι θυμίζει λίγο τη ρίγανη και χρησιμοποιείται όπως αυτή. Ταιριάζει σε όλες τις παρασκευές (ψάρι, κρέατα, σαλάτες, μαγειρευτά). Είναι ιδανικό για μαρινάτες ενώ μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο θυμάρι κάποια κρεμώδη τυριά. Αναμείξτε λίγο θυμάρι με ξύσμα λεμονιού, μαλακό βούτυρο και σκόρδο για να αλείψετε κοτόπουλο και να δώσετε απίστευτη γεύση.

Μέντα: Η μέντα έχει δροσερή γεύση και ωραίο άρωμα. Χρησιμοποιείται στο φαγητό, σε γλυκά και cocktail. Είναι ιδανικό συστατικό για δροσερά dip, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει τον μαϊντανό, μιας και είναι αρκετά δροσερή. Επίσης η μέντα είναι τέλεια ως γαρνιτούρα για ένα αφράτο μους σοκολάτας.