Γεμιστά με πιπεριές

ΥΛΙΚΑ

 

1/2kg Κιμάς μοσχαρίσιος

65g (1φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

125ml Νερό (για τον κιμά)

40ml Ελαιόλαδο (για τον κιμά)

4 Πιπεριές πολύχρωμες (κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια)

2 – 3 Ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

100ml Ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)

1 Κολοκύθι κομμένο σε τέταρτα

3 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες

100g Σκληρό τυρί τριμμένο

1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι- πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.

Απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας που φτιάξαμε στον πάτο ενός πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές.

Bάζουμε μια γενναία ποσότητα από τον κιμά σε κάθε πιπεριά. Ανάμεσα στις πιπεριές προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, αφού τα αλατοπιπερώσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180°C με το σκεύος να είναι σκεπασμένο. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο πασπαλίζουμε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και το αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε 1-2 πιπεριές με ντομάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά