Μπιφτέκια με σάλτσα μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

 

1kg Μοσχαρίσιος κιμάς

130g Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

250ml Νερό

80ml Ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

500ml Γάλα

1 Αυγό

6-7κ.σ. Αλεύρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

100g Γραβιέρα (προαιρετικά)

50g Βούτυρο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά. Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ  και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 15 – 20 λεπτά περίπου.

Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για να ψηθεί  για περίπου 1-2 λεπτά (ανακατεύουμε συνέχεια με ένα αυγόδάρτη). Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε μόλις πήξει  η σάλτσα. Προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο και περιχύνουμε κάθε μπιφτέκι με μια γενναία ποσότητα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10-15 λεπτά μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα η μπεσαμέλ.

Συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα.

Tip: Για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1κ.σ γραβιέρα μέσα στη σάλτσα μπεσαμέλ.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά