Μπιφτεκάκια με πατάτες ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ

 

600g Mοσχαρίσιος κιμάς

65g (1 φακελάκι) Πλήρες Μίγμα για Μπιφτέκι Cook at Home

125ml Νερό (για τα μπιφτέκια)

40ml Ελαιόλαδο (για τα μπιφτέκια)

4 Μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες

Για τη λευκή σάλτσα

100g Σκληρό τυρί τριμμένο

2 Αυγά

150ml Γάλα

50ml Ελαιόλαδο

Λίγο μοσχοκάρυδο

Λίγο αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πλήρες μίγμα για μπιφτέκι με το νερό και προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά για 2-3 λεπτά. Πλάθουμε μπιφτεκάκια σε στρογγυλό σχήμα.

Σε ένα βαθύ πυρέξ βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με αυτές τον πάτο του πυρέξ (κάνουμε ένα στρώμα). Βάζουμε από πάνω τα μπιφτεκάκια.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μπιφτέκια και τις πατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180°C.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά