Μπουτάκια κοτόπουλου ριγανάτα στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

4 Μπουτάκια κοτόπουλου

1 βαζάκι Σάλτσα Ριγανάτη Cook at Home

Για το ρύζι

10g Ζωμός Κότας Cook at Home

200g Ρύζι Μπασμάτι

50ml Ελαιόλαδο

50g Βούτυρο

1 Φύλλο δάφνης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα μπουτάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ριγανάτη και ψήνουμε (σκεπασμένα) σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, στους 180°C.

Παράλληλα σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι στο ανάλογο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζωμό κότας, έχουμε προσθέσει τη δάφνη και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι.

Tip. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε το κοτόπουλο και αν χρειαστεί προσθέτουμε 50ml νερό.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά