Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και αντζούγια

ΥΛΙΚΑ

100g Φασόλια μαυρομάτικα

100g Φασόλια άσπρα

100g Φασόλια κόκκινα

20g Ζωμός Λαχανικών Cook at Home

1 Καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά) σε φέτες

3-4 Φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες

1 Ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

4-5 Αντζούγιες

50ml Ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι-πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό με αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.  Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό. Στη συνέχεια βράζουμε και τα 3 είδη φασολιών σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, στην οποία έχουμε προσθέσει το ζωμό, για όσο χρειάζεται. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα για να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. Περιχύνουμε με το μείγμα τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και τέλος διακοσμούμε με τις αντζούγιες.

Πατατοσαλάτα

Πίτσα με πέστο

Πίτσα μανιταριών

Φθινοπωρινή σούπα

Πένες Arrabiata

Νιόκι στον φούρνο

Κεφτεδάκια με τυριά