Πίτσα με πέστο

ΥΛΙΚΑ

 

350g Τριμμένη Μοτσαρέλα για πίτσα

100g Σάλτσα για Πίτσα Cook at Home

100g Πέστο Βασιλικού Cook at Home

70g Χοιρινό ωρίμανσης

2 Ντομάτες σε φέτες

Για την ζύμη:

500g Aλεύρι σκληρό

5g Αλάτι

3g Ζάχαρη

6g Mαγιά ξηρή

280g Νερό χλιαρό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά  της ζύμης για την πίτσα.  Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη  την χωρίζουμε σε 3-4 μπαλάκια.  Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης με το χέρι ή με πλάστη και απλώνουμε από μια κουταλιά σάλτσας για πίτσα στην κάθε βάση,  2-3 φέτες τομάτα και από πάνω την μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 15 περίπου λεπτά.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το πέστο βασιλικού το οποίο έχουμε αραιώσει προαιρετικά με ελαιόλαδο.

Εορταστική γέμιση

Αρωματικά βούτυρα

Ζεστό αρωματικό κρασί

Λαχανικά φούρνου

Πουρέ γλυκοπατάτας

Πατάτες bravas

Κορμός Ελληνικών τυριών

Κεφτεδάκια πολύχρωμα