Φιλετίνια κοτόπουλο με κάρυ και πουρέ γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ

1kg Φιλέτο κοτόπουλο (σε μπουκιές)

50g Μαρινάτα Gold Cook at Home

8g Ζωμός Λαχανικών Cook at Home

1kg  Γλυκοπατάτες

100g Γάλα

50g Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 Πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι- πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, μια-μια, και τις τοποθετούμε σε σχάρα ή σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά (μία ώρα περίπου).

Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάζουμε   την σάρκα σε  ένα μπολ. Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ τις λιώνουμε (εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε μπλέντερ ή ένα μεγάλο πιρούνι).

Προσθέτουμε το βούτυρο όσο είναι ζεστός ο πουρές ,το μοσχοκάρυδο, τον ζωμό διαλυμένο σε λίγο γάλα και διορθώνουμε σε αλατοπίπερο.

Μαρινάρουμε τα φιλετάκια με την Μαρινάτα Gold  στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε τα φιλετίνια με τον πουρέ, σαλάτα της αρεσκείας μας  και λεμόνι.

Εορταστική γέμιση

Αρωματικά βούτυρα

Ζεστό αρωματικό κρασί

Λαχανικά φούρνου

Πουρέ γλυκοπατάτας

Πατάτες bravas

Κορμός Ελληνικών τυριών

Κεφτεδάκια πολύχρωμα