Καρέ Χριστουγεννιάτικο

ΥΛΙΚΑ

 

1 Χοιρινό καρέ ολόκληρο με 6 μπριζόλες ενωμένες  (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας καθαρίσει τα κόκαλα 3-4 εκατοστά από τις μπριζόλες)

200g Δαμάσκηνα αποξηραμένα

200g Βερίκοκα αποξηραμένα

500g Κρεμμύδια κοκκάρια

300ml Κονιάκ

2 Πράσινα μήλα

200g Μαρινάτα Grill Cook at Home

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μαρινάρουμε το καρέ με την μαρινάτα Grill, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε  το κονιάκ  μαζί με τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και βράζουμε για 2 λεπτά.  Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το  καρέ σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με τα κόκαλα προς τα πάνω, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C  για 2,5 με 3 ώρες.

Ανοίγουμε και  προσθέτουμε στο ταψί τα κρεμμύδια και τα αποξηραμένα φρούτα και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα ψητά φρούτα και τα κοκκάρια.

Πίτσα μαργαρίτα

Εορταστική γέμιση