Σάλτσα Gravy για κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ 

100g Αλεύρι

Λίπος από το ταψί με το κοτόπουλο που έχουμε ψήσει

50g Βούτυρο

100ml Νερό

20ml Ελαιόλαδο

2κ.γ Ζωμό Kότας Cook at Home (ή Ζωμό Βοδινού)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λίπος από το ταψί  και το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με το σύρμα.

Ρίχνουμε  τον Ζωμό Κότας αραιωμένο στο νερό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι διαλυθεί τελείως το αλεύρι

Αν θέλουμε να κάνουμε τη σάλτσα πιο αραιή προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό αραιωμένο σε νερό.

Σερβίρουμε δίπλα στο κοτόπουλο ή περιχύνουμε αυτό με τη σάλτσα .

Εορταστική γέμιση

Αρωματικά βούτυρα

Ζεστό αρωματικό κρασί

Λαχανικά φούρνου

Πουρέ γλυκοπατάτας

Πατάτες bravas

Κορμός Ελληνικών τυριών

Κεφτεδάκια πολύχρωμα