Ριζότο με pesto λιαστής τομάτας

ΥΛΙΚΑ

 

250g Ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα )

1κ σ. Zωμό Λαχανικών Cook at Home

1 βαζάκι Pesto Λιαστής Τομάτας Cook at Home

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

800ml Νερό  (για το ζωμό)

60g Kρύο βούτυρο (σε κύβους)

50ml Λευκό κρασί

50g Tριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)

Λίγο θυμάρι

Αλάτι  – Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2  λεπτά.  Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για επιπλέον 3 λεπτά.

Μόλις το ρύζι γυαλίσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί  και χαμηλώνουμε τη φωτιά.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Προσθέτουμε σιγά – σιγά  τον  μισό από τον Ζωμό Λαχανικών που έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό, προσθέτουμε και το υπόλοιπο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε το Pesto Λιαστής Τομάτας, και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια.

Αποσύρουμε λίγο πριν το ρύζι στεγνώσει τελείως. Προσθέτουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε καλά.

Προαιρετικά προσθέτουμε και τριμμένη γραβιέρα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

Εορταστική γέμιση

Αρωματικά βούτυρα