Φιλέτο λαβράκι με σάλτσα ντομάτας ελιές και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ

 

2 Φιλέτα  λαβράκι (250-300g)

8 Tοματίνια κομμένα  στη μέση

100g Σάλτσα Tομάτας Bασιλικού

1 Kρεμμύδι ψιλοκομμένο

60g Kάπαρη

60g Eλιές ροδέλες

30ml λευκό κρασί

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Aλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα  και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ξεπλένουμε  τις ελιές και την κάπαρη με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε καυτό τηγάνι  με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι με τις ελιές και την κάπαρη.

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά .

Προσθέτουμε τα τοματίνια και την Σάλτσα Τομάτας Βασιλικού και σιγοβράζουμε για επιπλέον  5 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 4 λεπτά, ξεκινώντας από την πλευρά της πέτσας.

Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω  την σάλτα και λίγο φρέσκο άνηθο.

Εορταστική γέμιση

Αρωματικά βούτυρα