Πίτσα μαργαρίτα

ΥΛΙΚΑ

400g Μοτσαρέλα (σε φέτες)

200g Σάλτσα για Πίτσα Cook at Home

1/3 Mατσάκι  φρέσκου βασιλικού

2 κ. σ. ελαιόλαδο

Για την ζύμη:

500g Aλεύρι σκληρό

5g Αλάτι

3g Ζάχαρη

6g Mαγιά ξηρή

280g Νερό χλιαρό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά  της ζύμης για την πίτσα.

Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη  την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια (για 2 πίτσες).

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης με το χέρι ή με πλάστη.

Αλείφουμε  την κάθε βάση με μία κουταλιά Σάλτσα για Πίτσα και 5-6  φέτες μοτσαρέλας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 10 περίπου λεπτά.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Πίτσα μαργαρίτα

Εορταστική γέμιση