Κοτόπουλο κατσαρόλας
λεμονάτο με σταμναγκάθι

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0 '

Εκτέλεση

Για το Κοτόπουλο Λεμονάτο

1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.

3. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια, ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Για το Σταμναγκάθι

1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα χόρτα, βράζουμε για

4-5 λεπτά και στραγγίζουμε καλά.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο τα χόρτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι. 

3. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγα από τα χόρτα, από πάνω μια μερίδα κοτόπουλο και περιχύνουμε τη λεμονάτη σάλτσα.

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

Για το Κοτόπουλο Λεμονάτο

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1,5kg κομμένο σε 6-8 μερίδες

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 300ml νερό (περίπου 1 φλυτζάνι νερό)

• Αλάτι – πιπέρι

Για το Σταμναγκάθι

• 1kg σταμναγκάθι (εναλλακτικά αντίδια)
• 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι – πιπέρι

Tip: Eάν το σταμναγκάθι είναι από νεαρά βλαστάρια, τότε μπορούν να γίνουν γαρνιτούρα ωμά για να μείνουν έτσι όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Δείτε και αυτές