Για το κοτόπουλο λεμονάτο
• 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 ½kg, κομμένο σε 6-8 μερίδες
• 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2 ½ κ. σ.)
• 300ml νερό (περίπου 1 φλιτζάνι)
• Αλάτι–πιπέρι
Για το σταμναγκάθι
• 1kg σταμναγκάθι (εναλλακτικά αντίδια)
• 2 κ. σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι–πιπέρι
Για το κοτόπουλο λεμονάτο
1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.
3. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Κατά τη διάρκεια, ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Για το σταμναγκάθι
1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα χόρτα, βράζουμε για 4-5 λεπτά και στραγγίζουμε καλά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο τα χόρτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι.
Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγα από τα χόρτα, από πάνω μια μερίδα κοτόπουλο και περιχύνουμε τη λεμονάτη σάλτσα.
Για το κοτόπουλο λεμονάτο
• 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1 ½kg, κομμένο σε 6-8 μερίδες
• 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2 ½ κ. σ.)
• 300ml νερό (περίπου 1 φλιτζάνι)
• Αλάτι–πιπέρι
Για το σταμναγκάθι
• 1kg σταμναγκάθι (εναλλακτικά αντίδια)
• 2 κ. σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι–πιπέρι