1. Σε μα μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα από την πλευρά της πέτσας. Τα τσιγαρίζουμε καλά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
3. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml), ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 ώρα.
4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
5. Σβήνουμε τη φωτιά από το τηγάνι, προσθέτουμε τα σταφύλια μαζί με τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.
6. Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου το φινόκιο με τα σταφύλια, κρατώντας μερικά στην άκρη, τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου, περιχύνουμε το φαγητό μας με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι και γαρνίρουμε με το φινόκιο και τα σταφύλια που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
• 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 100ml ελαιόλαδο
• 300ml νερό (περίπου 1 φλιτζάνι)
• 1 μεσαίο φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
• Λίγα σταφύλια σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια)
• Αλάτι–μαύρο πιπέρι
• Φρέσκια ρίγανη
Tip: Για να δώσετε εξωτικό χαρακτήρα στη συνταγή, προσθέστε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ κατά το βράσιμο.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Το λεμόνι, η μουστάρδα, το λευκό κρασί και ένα πλήθος από διαλεχτά υλικά της ελληνικής κουζίνας, στις σωστές αναλογίες, θα δώσουν στο κοτόπουλο σας πεντανόστιμη λεμονάτη γεύση.
Σας προτείνουμε την επόμενη φορά να δοκιμάσετε τη συνταγή μας για κοπανάκια κοτόπουλου φούρνου μπάρμπεκιου με μίνι πατάτες βουτύρου ή τα μπιφτεκάκια κοτόπουλου σε χωριάτικο ψωμί, που γίνονται αφράτα και γευστικά με το μείγμα για ζύμωμα COOK at HOME Μπιφτέκια Fitness.
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό στο καθημερινό σας τραπέζι!