1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 2 φλιτζάνια νερό (500ml) και ανακατεύουμε καλά.
3. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να βράσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
4. Όταν το κρέας μαλακώσει και είναι έτοιμο, προσθέτουμε περίπου 5 φλιτζάνια νερό (1.200ml), το κριθαράκι, και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10′ λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην “πιάσει” το κριθαράκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα και χοντροσπασμένο πιπέρι.
• 1kg μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), κομμένο
σε μέτρια κομμάτια
• 1 Σάλτσα μαγειρέματος CΟΟΚ at HΟΜΕ
για Μοσχαράκι Κατσαρόλας Κοκκινιστό
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 1.700ml νερό
• 500g κριθαράκι μέτριο
• 100g γραβιέρα για το σερβίρισμα
• Αλάτι – πιπέρι
Tip: Εάν χρησιμοποιήσετε χύτρα μαγειρέψτε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανοίξτε τη χύτρα, προσθέστε περίπου 5 φλιτζάνια νερό (1.200ml), το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται, και συνεχίστε το βράσιμο με ανοιχτό καπάκι για 10’ λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς να μην ‘πιάσει’.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Μέσα σε ένα μπουκαλάκι COOK at HOME έχετε τα καροτάκια, το κόκκινο κρασί, το κρεμμύδι και ένα πλήθος από φυσικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, στις σωστές αναλογίες, που δίνουν πάντα απολαυστική γεύση στο μοσχαράκι σας και μία τέλεια δεμένη κόκκινη σάλτσα.
Την επόμενη φορά δοκιμάστε τη συνταγή μας για κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια στην κατσαρόλα, ή τα μπουτάκια κοκκινιστά κατσαρόλας με πατάτες γιαχνί, και φυσικά τα μπιφτέκια με ζεστή πατατοσαλάτα και μαγιονέζα, φτιαγμένα με το μείγμα του COOK at HOME για αφράτα μπιφτέκια.
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό στο καθημερινό σας τραπέζι!