Μπιφτέκια με λεμονάτες
πατάτες στο φούρνο

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε 130g από το μείγμα COOK at HOME, ¾ του φλιτζανιού νερό (180ml), 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

2. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.

3. Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

4. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (80ml), τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

5. Απλώνουμε σε ανάλογο ταψί τις πατάτες και ρίχνουμε και περίπου ¾ του φλιτζανιού νερό (200ml). 

6. Από πάνω προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σκεπασμένα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου και άλλη μισή ξεσκέπαστα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

• 1kg κιμά ανάμεικτο (50% μοσχαρίσιο – 50% χοιρινό)

• 130g Μείγμα για Ζύμωμα COOK at HOME για Αφράτα Μπιφτέκια

• 180ml νερό (¾ φλιτζανιού)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1,5kg πατάτες
• 80ml ελαιόλαδο (για τις πατάτες) (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 λεμόνι
• 200ml νερό για τις πατάτες (περίπου ¾ φλιτζανιού) 
• Αλάτι – πιπέρι

Tip: Για να φτιάξετε ακόμα πιο ζουμερά μπιφτέκια, αντικαταστήστε 1/3 του νερού με φρεσκοτριμμένη τομάτα.

Δείτε και αυτές