• 1kg κιμάς ανάμεικτος (50% μοσχαρίσιος – 50% χοιρινός)
• 130g μείγμα για ζύμωμα COOK at HOME για Αφράτα Μπιφτέκια
• 180ml νερό (¾ φλιτζανιού)
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ kg πατάτες
• 80ml ελαιόλαδο (για τις πατάτες) (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• 1 κ. σ. ρίγανη
• 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 λεμόνι
• 200ml νερό για τις πατάτες (περίπου ¾ φλιτζανιού)
• Αλάτι-πιπέρι
1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε 130g από το μείγμα COOK at HOME, ¾ του φλιτζανιού νερό (180ml), 2 κ. σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
3. Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
4. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (80ml), τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Απλώνουμε σε ανάλογο ταψί τις πατάτες και ρίχνουμε και περίπου ¾ του φλιτζανιού νερό (200ml).
6. Από πάνω προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σκεπασμένα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου και άλλη μισή ξεσκέπαστα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• 1kg κιμάς ανάμεικτος (50% μοσχαρίσιος – 50% χοιρινός)
• 130g μείγμα για ζύμωμα COOK at HOME για Αφράτα Μπιφτέκια
• 180ml νερό (¾ φλιτζανιού)
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ kg πατάτες
• 80ml ελαιόλαδο (για τις πατάτες) (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
• 2 κ. σ. μουστάρδα
• 1 κ. σ. ρίγανη
• 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 λεμόνι
• 200ml νερό για τις πατάτες (περίπου ¾ φλιτζανιού)
• Αλάτι-πιπέρι