1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε 130g από το μείγμα COOK at HOME, ¾ του φλιτζανιού νερό (180ml), 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια (περίπου 150g το καθένα) και τα ψήνουμε σε δυνατό grill ή σχαροτήγανο προσέχοντας να παραμείνουν ζουμερά.
3. Φρυγανίζουμε το ψωμάκι. Στη βάση βάζουμε μια κουταλιά από τη μαγιονέζα αναμεμειγμένη με τη μουστάρδα. Στη συνέχεια βάζουμε σε στρώσεις το μαρούλι, την τομάτα, το μπιφτέκι, μια φέτα cheddar και κλείνουμε με το καπάκι στο οποίο βάζουμε την κέτσαπ.
4. Σερβίρουμε το burger με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
• 1kg μοσχαρίσιος κιμάς (από λάπα χοντροκομμένος)
• 180ml νερό (3/4 φλιτζανιού)
• 130g Μείγμα για Ζύμωμα COOK at HOME για Αφράτα Μπιφτέκια
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 τομάτες σε φέτες
• 60g μουστάρδα (περίπου 3 κ. σ.)
• 120g μαγιονέζα (περίπου 8-10 κ. σ.)
• Κέτσαπ (κατά προτίμηση)
• Λίγα φύλλα μαρούλι
• 8-10 φέτες cheddar
• 8 ψωμάκια για burger
Tip: Για να φτιάξετε ακόμα πιο ζουμερά μπιφτέκια για το burger σας, αντικαταστήστε 1/3 του νερού με φρεσκοτριμμένη τομάτα.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για μπιφτέκια αφράτα με φρυγανισμένο ψωμί και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Μέσα σε μία συσκευασία έχετε όλα τα φυσικά υλικά που χρειάζεστε για να ζυμώσετε μπιφτέκια εύκολα και γρήγορα. Η τομάτα, το κρεμμύδι, η ρίγανη, το θυμάρι και ένα πλήθος από φυσικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, στις σωστές αναλογίες, θα δώσουν άρωμα και εξαιρετική γεύση στα μπιφτέκια σας. Αν πάλι προτιμάτε μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας, επιλέξτε το μείγμα για ζύμωμα COOK at HOME Μπιφτέκια Fitness που περιέχει νιφάδες βρώμης.
Σας προτείνουμε ακόμη να δοκιμάσετε τη συνταγή μας για ανεπανάληπτο μοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στην κατσαρόλα με τέλεια δεμένη κόκκινη σάλτσα και κοντοσούβλι κοτόπουλο λεμονάτο φούρνου, ή τα κοπανάκια κοτόπουλου μπάρμπεκιου με μίνι πατάτες βουτύρου στο φούρνο.
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε νόστιμα, εύκολα φαγητά στο καθημερινό σας τραπέζι!