Κοτόπουλο κατσαρόλας κοκκινιστό με κριθαράκι

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.

3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

4.Έπειτα προσθέτουμε περίπου 4 φλιτζάνια νερό (1.000ml) και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ‘πιάσει’. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

• 1 μεγάλο κοτόπουλο, περίπου 1,5kg κομμένο σε 6-8 μερίδες

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Κοκκινιστό
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 400g κριθαράκι μέτριο
• 1.300ml νερό (περίπου 5 φλιτζάνια νερό)
• 100g ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
• Αλάτι – πιπέρι

Tip: Για σπυρωτό κριθαράκι αποσύρετε από τη φωτιά 2-3 λεπτά πριν μαλακώσει τελείως και αφήστε το να σταθεί με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Δείτε και αυτές