1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.
3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βράσει. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
4. Έπειτα προσθέτουμε περίπου 4 φλιτζάνια νερό (1.000ml) και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ‘πιάσει’. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.
• 1 μεγάλο κοτόπουλο, περίπου 1,5kg κομμένο σε 6-8 μερίδες
• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Κοκκινιστό
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 400g κριθαράκι μέτριο
• 1.300ml νερό (περίπου 5 φλιτζάνια νερό)
• 100g ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
• Αλάτι – πιπέρι
Tip: Για σπυρωτό κριθαράκι αποσύρετε από τη φωτιά 2-3 λεπτά πριν μαλακώσει τελείως και αφήστε το να σταθεί με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για κοτόπουλο κοκκινιστό στην κατσαρόλα και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Μέσα σε ένα μπουκαλάκι COOK at HOME έχετε τομάτα, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, θυμάρι και ένα πλήθος από φυσικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, που δίνουν πάντα πλούσια γεύση στο κοτόπουλό σας και μία τέλεια δεμένη κόκκινη σάλτσα.
Την επόμενη φορά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή μας για μελωμένες φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο ή το κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο με πατάτες bratkartoffeln. Κι αν έχετε όρεξη για μπιφτέκια, δοκιμάστε τη συνταγή μας για μπιφτέκια με ζεστή πατατοσαλάτα και μαγιονέζα, φτιαγμένα με το μείγμα COOK at HOME Αφράτα Μπιφτέκια.
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό στο καθημερινό σας τραπέζι!