• 1 μεγάλο κοτόπουλο περίπου 1 ½kg, κομμένο σε 6-8 μερίδες
• 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Κοκκινιστό
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2 ½ κ. σ.)
• 400g κριθαράκι μέτριο
• 1.300ml νερό (περίπου 5 φλιτζάνια)
• 100g ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
• Αλάτι–πιπέρι
1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.
3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βράσει. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
4. Έπειτα προσθέτουμε περίπου 4 φλιτζάνια νερό (1.000ml) και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην ‘πιάσει’. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρόπος σερβιρίσµατος
Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.
• 1 μεγάλο κοτόπουλο περίπου 1 ½kg, κομμένο σε 6-8 μερίδες
• 1 σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Κοκκινιστό
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2 ½ κ. σ.)
• 400g κριθαράκι μέτριο
• 1.300ml νερό (περίπου 5 φλιτζάνια)
• 100g ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
• Αλάτι–πιπέρι