Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο με πατάτες bratkartoffeln

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Εκτέλεση

Για το Κοτόπουλο Λεμονάτο

1. Αλατοπιπερώνουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κοπανάκια, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, περίπου 1 φλιτζάνι νερό (300ml) και ανακατεύουμε καλά.

3. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια, ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Για τις Πατάτες bratkartoffeln

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο από το βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις βρασμένες πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν οι πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές.

2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάπρικα και το θυμάρι και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

3. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο 3-4 μπουτάκια κοτόπουλου, γαρνίρουμε με τις πατάτες και περιχύνουμε τη λεμονάτη σάλτσα.

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

Για το Κοτόπουλο Λεμονάτο

• 1,5kg κοπανάκια κοτόπουλου

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 300ml νερό (περίπου 1 φλυτζάνι νερό)

• Αλάτι – πιπέρι

Για τις Πατάτες bratkartoffeln

• 700g πατάτες σε μεγάλους κύβους βρασμένες
•70g βούτυρο
• 100g μπέικον καπνιστό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
• 1g καπνιστή πάπρικα
• 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
• 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 

Αλάτι – πιπέρι 

Tip: Για να δώσετε εξωτικό χαρακτήρα στη συνταγή, προσθέστε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ κατά το βράσιμο και συνοδεύστε με αρωματικό ρύζι.

Δείτε και αυτές