Κοτόπουλο λεμονάτο με ρεβίθια
στη γάστρα

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.

2. Σε μια μεγάλη γάστρα τοποθετούμε τα ρεβίθια που έχουμε αφήσει να φουσκώσουν αποβραδίς, περίπου 6 κ.σ. ελαιόλαδο (80ml) και τα μπουτάκια κοτόπουλου.

3. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, 2 φλιτζάνια νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά για να πάρουν χρώμα τα μπουτάκια κοτόπουλου.

4. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε πρώτα τα ρεβίθια και από πάνω τα μπουτάκια. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα από τη γάστρα και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

• 3-4 μπούτια κοτόπουλου (1kg)

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο

• 500g ρεβίθια (σε νερό αποβραδίς να φουσκώσουν)

• 80ml ελαιόλαδο (περίπου 6 κ.σ.)

• 180ml νερό (2 φλιτζάνια)

• Λίγο αλάτι

• Λίγο πιπέρι μαύρο

• Λίγη φρέσκια ρίγανη

Συνταγές

Είπαν για εμάς