1. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Περιχύνουμε τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME πάνω από τα μπουτάκια, προσθέτουμε τα ρεβίθια που έχουμε αφήσει να φουσκώσουν αποβραδίς, το νερό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε όπως συνήθως.
3. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε πρώτα τα ρεβίθια και από πάνω τα μπουτάκια και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
• 4 μπούτια κοτόπουλου (1kg)
• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Κατσαρόλας Λεμονάτο
• 500g ρεβίθια (σε νερό αποβραδίς να φουσκώσουν)
• 100ml ελαιόλαδο (περίπου 8 κ. σ.)
• 150ml νερό (1/2 φλιτζάνι)
• Λίγο αλάτι
• Λίγο πιπέρι μαύρο
• Λίγη φρέσκια ρίγανη
Tip: Για να δώσετε εξωτικό χαρακτήρα στη συνταγή, προσθέστε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ κατά το βράσιμο.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Το λεμόνι, η μουστάρδα, το λευκό κρασί και ένα πλήθος από διαλεχτά φυσικά υλικά της ελληνικής κουζίνας, στις σωστές αναλογίες, θα δώσουν στο κοτόπουλο σας πεντανόστιμη λεμονάτη γεύση. Όλα αυτά, εύκολα και γρήγορα, χωρίς το άγχος του προγραμματισμού και τη φασαρία της προετοιμασίας μέσα στην κουζίνα.
Την επόμενη φορά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, όπως τη συνταγή μας για κοπανάκια κοτόπουλου φούρνου μπάρμπεκιου με μίνι πατάτες βουτύρου, το κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα κάρυ, ταλιατέλες tricolore με γιαούρτι, ή και κάτι πιο κλασσικό όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι στην κατσαρόλα με σκιουφιχτά μακαρόνια, που θυμίζει τις γεύσεις της μαμάς μας. Κι αν έχετε όρεξη για μπιφτέκια, σας έχουμε συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου και ψητά λαχανικά με βαλσάμικο και θρούμπι, που φτιάχνονται πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά, με το μείγμα για ζύμωμα COOK at HOME Μπιφτέκια Fitness. Δοκιμάστε τα και δεν θα το πιστεύετε!
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό στο καθημερινό σας τραπέζι!