1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
2. Σε ένα ταψί τοποθετούµε τις µερίδες του κοτόπουλου µαζί µε τα καροτάκια και το κρεµµύδι.
3. Περιχύνουµε όλη τη σάλτσα µαγειρέµατος COOK at HOME, προσθέτουµε περίπου ½ φλιτζάνι νερό (150ml) και ανακατεύουµε καλά ώστε να πάει παντού.
4. Ψήνουµε για 30-35 λεπτά το φαγητό σκεπασµένο µε αλουµινόχαρτο µέχρι να µαγειρευτεί το κοτόπουλο.
5. Ξεσκεπάζουµε, προσθέτουµε τις αγκινάρες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλα 35-40 λεπτά.
Τρόπος σερβιρίσματος
Σερβίρουμε σε πιάτο το κοτόπουλο με τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με ξύσμα από φρέσκο λεμόνι και χοντροσπασμένο πιπέρι.
• 1 κοτόπουλο κοµµένο µερίδες
• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Φούρνου Λεμονάτο
• 500g καρδιές αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγµένες
• 50ml ελαιόλαδο (περίπου 3 κ.σ.)
• 150ml νερό (περίπου ½ φλιτζάνι)
• 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• Χοντροσπασμένο πιπέρι
Tip: Για να µην µαυρίσουν οι αγκινάρες, περάστε τες µε χυµό από λεµόνι και αφήστε σε µπολ µε νερό και χυµό από 1 λεµόνι για 15 λεπτά.
Έτσι μαγειρεύουμε σήμερα! Με τη συνταγή του COOK at HOME για κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο και το συνοδευτικό που προτιμάτε. Μέσα σε ένα μπουκαλάκι έχετε όλα τα φυσικά υλικά που χρειάζεστε για να έχετε πάντα γευστικό κοτόπουλο. Θέλετε να μαγειρέψετε κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα; Το COOK at HOME σας δίνει και πάλι τη λύση με τη σάλτσα μαγειρέματος για κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας.
Την επόμενη φορά δοκιμάστε τη συνταγή μας για μοσχαράκι κατσαρόλας κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο με πιλάφι και μπιφτέκια με ζεστή πατατοσαλάτα και μαγιονέζα. Ή μήπως ένα ζουμερό και λεμονάτο κοντοσούβλι κοτόπουλο;
Ανακαλύψτε και άλλες συνταγές από το COOK at HOME για να απολαμβάνετε νόστιμα, εύκολα φαγητά στο καθημερινό σας τραπέζι!