Κοτόπουλο φούρνου
λεμονάτο με αγκινάρες

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο και τις αγκινάρες και σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3. Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα με τα λαχανικά και τις αγκινάρες και προσθέτουμε τις μερίδες κοτόπουλου.

4. Περιχύνουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME, προσθέτουμε περίπου ½ φλιτζάνι νερό (150ml) και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού.

5. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 15 λεπτά.

6. Σερβίρουμε σε πιάτο το κοτόπουλο με τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με ξύσμα από φρέσκο λεμόνι και χοντροσπασμένο πιπέρι. 

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1,5kg κομμένο σε 6-8 μερίδες 

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Κοτόπουλο Φούρνου Λεμονάτο
• 50ml ελαιόλαδο (περίπου 3 κ.σ.)
• 50ml κρασί λευκό
• 150ml νερό (περίπου ½ φλιτζάνι νερό)
• 500g καρδιές αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 λεμόνι
• 1 κ.γ. χοντροσπασμένο πιπέρι

Tip: Για πιο τραγανή κρούστα, κατά το ψήσιμο πασπαλίστε πάνω από το κοτόπουλο τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και κεφαλοτύρι τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος.

Δείτε και αυτές