Μοσχαράκι κατσαρόλας κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο με πιλάφι

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0 '

Εκτέλεση

Για το μοσχαράκι

1. Καρυκεύουμε το μοσχαράκι με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

2. Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα μαγειρέματος, περίπου 2 φλιτζάνια νερό (500ml) και ανακατεύουμε καλά.

3. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε το φαγητό και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Για το το πιλάφι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 30g βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό. Προσθέτουμε ακόμη τη δάφνη, το υπόλοιπο βούτυρο (20g), αλάτι, πιπέρι και βράζουμε με το καπάκι σκεπασμένο, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.

 

Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το ρύζι και περιχύνουμε τη σάλτσα.

Group 3983@2x

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

0 '
Line 22@2x
Group 4002@2x

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

0 '
Line 22@2x
Group 3978@2x

ΜΕΡΙΔΕΣ

0

Υλικά

Για το μοσχαράκι

• 1kg μοσχάρι (χτένι ή σπάλα), κομμένο σε μέτρια κομμάτια

• 1 Σάλτσα μαγειρέματος COOK at HOME για Μοσχαράκι Κατσαρόλας Κοκκινιστό 
• 40ml ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κ.σ.)
• 500ml νερό (περίπου 2 φλιτζάνια νερό)

Για το πιλάφι

• 250g ρύζι μπονέτ
• 500ml ζωμό κότας ή νερό
• 2 φύλλα δάφνης
• 50g βούτυρο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Αλάτι – πιπέρι

Tip: Εάν χρησιμοποιήσετε χύτρα τότε μαγειρέψτε για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Δείτε και αυτές